Les activitats de Nadal marquen la setmana a Cerdanyola. FOTO: Marc Mata

Actualitat

Les activitats de Nadal marquen la setmana a Cerdanyola

S'acosta el Nadal 

El Nadal ja s'acosta a Cerdanyola i enguany ve amb moltes novetats i un programa d’activitats amb més d’una setantena de propostes per a tots els públics i edats. La més destacada és que la ciutat acollirà la nòria més gran de Catalunya. Aquesta tindrà 35 metres d'alçada i s'ubicarà al Parc del Turonet del 13 de desembre al 6 de gener

Més info: Cerdanyola tindrà la nòria més gran de Catalunya aquest Nadal

Miki Núñez serà una de les estrelles d'aquest Nadal a Cerdanyola i una de les altres novetats. El cantant terrassenc actuarà el dissabte 28 de desembre al Parc Xarau i presentarà les cançons del seu últim disc '121'. Però no serà l'unic. Una altra de les estrelles d'aquest Nadal serà Gisela. La cantant barcelonina ha sigut l'encarregada de compondre la cançó de Nadal a Cerdanyola, juntament amb el músic cerdanyolenc Manel Gil

La cançó tindrà una versió instrumental i una altra amb la veu de Gisela i serà presentada el 29 de novembre, coincidint amb l'encesa de llums, a la plaça Abat Oliba. La cançó també serà interpretada el 5 de gener al Parc del Turonet, durant l'espectacle d'entrega de claus als Reis Mags d'Orient.

Més info: Miki Núñez actuarà a Cerdanyola aquestes festes de Nadal

Festival Empiric

La segona edició de l’Empiric, el Festival de Literatura i Ciència de Cerdanyola, s'ha celebrat aquesta setmana des del passat dimarts 19 de novembre i fins aquest dissabte 23 de novembre. Enguany, el festival s'ha centrat al voltant de temes d’actualitat com ara l’envelliment, la immortalitat, la salut mental o la llengua. El gruix d'activitats han estat aquest divendres i dissabte. El Festival ha comptat amb diverses activitats per al públic adult i el familiar

Més info: Empíric: arrenquen dos dies per a pensar sobre la salut i l'ecologia

Mor l'activista independentista cerdanyolenc Joan Rocamora

L'activista independentista Joan Rocamora ha mort aquesta matinada després d'una greu malaltia, segons ha confirmat la CUP Cerdanyola, de la qual en va ser membre i un dels fundadors. Rocamora va ser un dels primers detinguts en l'operació Garzón al 1992 i de jove va militar a la Coordinadora de Col·lectius d’Estudiants Independentistes i, posteriorment, en el Moviment de Defensa de la Terra (MDT). Llicenciat en Filologia catalana, va ser professor de l'Institut Banús de Cerdanyola.

Durant la primera dècada del segle XXI, Rocamora també va ser columnista habitual del TOT Cerdanyola.

Més info: Mor l'activista independentista cerdanyolenc Joan Rocamora

Les famílies denuncien el mal estat de les escoles de Cerdanyola

La Plataforma d'Associacions de Famílies dels centres públics de Cerdanyola del Vallès (PAC) ha manifestat el seu malestar envers a la "manca de manteniment de les infraestructures dels entorns educatius i l'abandonament de les instal·lacions per part de l'administració local". Aquesta queixa va sortir a la llum aquest dimarts mitjançant un vídeo que van difondre les diferents Associacions de Famílies (AFA) de les escoles públiques del municipi, a través de les seves xarxes socials. 

Famílies i infants denuncien desperfectes com "portes i finestres trencades, banys espatllats, goteres i, fins i tot, algunes restes d'amiant". També lamenten que "els temps d'espera per les reparacions són excessius i els desperfectes s'acumulen".

Més info: Les famílies denuncien el mal estat de les escoles de Cerdanyola

Alejandro Rodríguez, periodista: "Al País Valencià m'he trobat un escenari de postguerra"

Als seus 31 anys,el periodista cerdanyolenc Alejandro Rodríguez ha cobert molts tipus de notícies: la pandèmia del Covid 19, el volcà de La Palma, la guerra d'Ucraïna,... i ara, les conseqüències de la Dana al País Valencià. Aquests dies, el periodista ha cobert aquesta tragèdia pel programa TardeAR de Telecinco. Rodríguez ens ha parlat de com ha viscut aquesta cobertura i també de la desinformació que ha generat i que afecta a la societat i al periodisme del nostre país. 

Més info: Alejandro Rodríguez, periodista cerdanyolenc: "M'he trobat un escenari de postguerra"

Cerdanyola s'estanca amb el reciclatge: 17 punts per sota dels objectius de la UE

Cerdanyola no avança en la recollida selectiva i es queda lluny dels objectius de la Unió Europea (UE), que exigeix als municipis recilcar un 55% de cara el 2025. Segons les últimes dades, publicades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la setmana passada, els cerdanyolencs van reciclar un 38,2 % dels residus que van generar el 2023. Això significa 17 punts menys que el percentatge marcat per la UE per a l'any que ve. 

La mitjana de l'AMB també suspèn i se situa al 40% del reciclatge. De fet, només 9 dels 36 municipis metropolitans assoleixen l’objectiu europeu de reciclatge: Begues, Castellbisbal, Corbera de Llobregat, el Papiol, Ripollet, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Tiana.

Més info: Cerdanyola s'estanca amb el reciclatge: 17 punts per sota dels objectius de la UE

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris