Sergio Pérez Vaquero, vicepresident Concesonario Serraperera davant la seva parada. FOTO: Marc Mata

Actualitat

50 anys del Mercat de Serraperera

El 21 de setembre el mercat celebrarà els 50 anys amb una paella popular i actuacions de tota mena "per amenitzar el barri" tota la tarda

El 1974, quan Cerdanyola estava en plena expansió, es va inaugurar el Mercat de Serraperera. D'això ja en fa 50 anys. En aquells anys el barri de Serraperera havia crescut, el que va ocasionar que la inauguració del mercat fós molt benvinguda per la ciutadania. A més, la falta de comerços en el barri i l'alta demanda de la població,va generar que es produís aquesta gran rebuda. 

L'evolució del mercat al llarg dels anys

En aquells moments, el mercat va obrir les seves portes amb un perfil de paradista jove i dinàmic. En ell, es podia veure parades de tot tipus com fruiteries, peixateries, de pesca salada, carnisseries, xarcuteries, aviram, llegums, forns de pa, pastisseries, bars i, fins i tot, drogueries.

Passats uns anys es van incorporar altres parades relacionades amb altres activitats com congelats, plats cuinats o moda i complements. Abans del 2019, les darreres parades que es van incorporar van ser: herboristeria, perruqueria i reparació d’electrodomèstics. Pel 2019 es va preveure que el mercat agafés noves activitats tenint en compte els temps actuals i pensant que ajudessin al dinamisme del mercat.

Durant aquests anys s’han realitzat millores a les instal·lacions del mercat. La primera gran reforma realitzada va ser l’any 2010, es van reformar les façanes del mercat, i es van construir les dues rampes d’accés a les entrades principals del mercat i una de les portes principals, substituint el moll de càrrega i descàrrega que hi havia a l’exterior. Conjuntament amb aquesta reforma, es va realitzar la instal·lació de la calefacció i l’aire condicionat. El 2014 es va posar el terra nou a la zona de venda del mercat. I durant el 2018 es va realitzar la reforma integral de les cambres frigorífiques.

L’any 2018 es va realitzar el nou logotip del mercat, fruit d’una col·laboració entre l’Associació de Concessionaris del Mercat de Serraperera i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Iniciant una campanya per una nova imatge del mercat i una aposta per les noves tecnologies.

Un mercat molt apreciat al barri i a Cerdanyola

El Mercat de Serraperera tot i la seva antiguitat és un mercat molt apreciat al barri i a Cerdanyola del Vallès, sempre està en evolució, conserva les parades típiques en un mercat municipal, però també amb la incorporació d’altres activitats complementàries.

El balanç que es fa des del mercat d'aquests 50 "és positiu entre cometes, però tot el comerç local cerdanyolenc en aquests darrers 15-20 anys ha anat en decadència perquè no s'ha valorat molt el petit comerç, però sent sector que ven producte fresc i de qualitat ens ane, defensant", explica Sergio Pérez Vaquero, vicepresident de la Junta Concesonario Serrapera en declaracions al TOT Cerdanyola. 

El pròxim 21 de setembre el mercat celebrarà els 50 anys amb una paella popular i després durant tota la tarda hi haurà actuacions de tota mena i un DJ "per amenitzar el barri i que sigui una festa per a tothom".

El mercat de Serrapera s'adapta a la situació actual "ampliant productes, fent d'altres que no troben en altres establiments com d'elaboració cassolana i valorant la qualitat i l'atenció al client sense enganyar-los i donant un bon serveix", afegeix.

Idea de transformar el mercat 

"La idea és que l'any vinent es reformarà el mercat, tant l'àrea comercial com fer un aparcament per als clients i evidentment, fer coses pel barri. Amb espais lúdics, aules polivalents i l'últim, que per a nosaltres acabaria amb el mercat, seria construir dins un supermercat", comenta Pérez. 

"El problema que tenim és captar a gent jove. Estem lluitant amb les noves tecnologies per intentar captar l'atenció de la gent jove i nova que ens conegui", diu. A més, Sergio Pérez afegeix que el problema de Cerdanyola és que "no hi ha un eix comercial com hi ha a Rubí, Sant Cugat o Ripollet. Això fa molt mal, tant als mercats com al petit comerç, perquè els comerços a Cerdanyola estan molt dispers. Estem molt separats del centre i de la gent", afegeix. Pérez demana a l'Ajuntament que "mimi el comerç". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris