Una actuació de Batúcamela amb mascareta. FOTO: Arxiu

Actualitat

5 anys del Covid: "Fèiem videoreunions setmanals per no perdre el vincle”

La cultura popular cerdanyolenca va viure una època molt difícil durant els mesos de confinament, en què les colles van haver de reinventar-se per sobreviure

No només el sisitema sanitari o l’economia se’n va ressentir dels mesos de confinament i restriccions arran de la Covid. La cultura popular va viure una època molt difícil, en què van haver de reinventar-se. La membre de Batúcamela, Eli Canalejo, defineix els inicis de la pandèmia com un “estat de shock". Canalejo explica que "a part de la feina i la vida personal de cadascú, també vam haver de tenir molt en compte els assajos, que inclouen a molta gent”.

Batúcamela, com totes les altres entitats, van haver de reestructurar la manera de fer aquests assajos. “Fèiem videoreunions setmanals per no perdre el vincle”, diu. A més, “un dia tots a casa vam crear un instrument i vam intentar fer un mini assaig. Va ser bastant divertit, però el so va sortir molt malament", recorda.

Quan la pandèmia va entrar en la fase de la “nova normalitat”, van tornar als assajos presencials. Però “sempre a l'exterior, mantenint distàncies, prenent la temperatura, amb la mascareta…”, explica. L'Eli reconeix que tocar amb mascareta es feia molt dur: “tocar en una batucada implica fer molt esforç físic", comenta. Cinc anys després, recorda que "van ser moments molt difícils. Els diumenges, que és quan assagem, no ens podíem veure presencialment i ja quan vam poder fer els assajos, es notaven les ganes de tornar a tocar”.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris